Wat bieden wij?

Digitaal ComputerCafé

Uitgangspunten Digitaal ComputerCafé

  1. In het Digitaal ComputerCafé kun je alle vragen en problemen voorleggen. Je krijgt zo snel mogelijk, in ieder geval binnen een week, een reactie. Een  formulier is op deze site geplaatst. Als je op onderstaande link klikt, kom je meteen bij het formulier terecht. 
    Klik hier
  2. De cursisten-coördinator verzamelt de aanvragen en stuurt de mail naar de docent. 
  3. Gaat het om een klein vraagje, dan kan de docent de mail beantwoorden. 
  4. Komt er hulp op afstand aan te pas, hetgeen eventueel met TeamViewer of Quick Assist gedaan kan worden, dan maakt de docent een afspraak op dinsdagmorgen tussen 10 en 12 uur.
  5. Lukt het niet om het op afstand op te lossen, dan is een evt. bezoek aan d’n Intheek op dinsdagmorgen te overwegen. Uiteraard moet hier dan voldaan worden aan de RIVM en overheid maatregelen en zowel de docent als bezoeker doen dit dan op eigen risico. In geval een bezoek aan d’n Intheek wordt afgesproken, dan zijn hier kosten aan verbonden (€ 4,-) in verband met reserveren van ruimte.

ComputerCafé

Wij zijn normaal elke dinsdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur geopend. In verband met het coronavirus zijn er op dit moment geen fysieke ComputerCafé’s, maar we hebben wel een Digitaal ComputerCafé (zie hierboven). Heb je een vraag vul dan het formulier ‘Stel je vraag’ in.

Ook alle overige activiteiten waarbij fysiek contact niet te vermijden is, zijn stilgelegd. Als de RIVM richtlijnen het weer toestaan gaan we hiermee weer van start. Houd onze website, Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten. Inschrijven voor de nieuwsbrief? Vul het contactformulier in, onderaan de pagina info en contact. Wil je toch nadere informatie over onze activiteiten kijk en klik dan hieronder of in de subpagina’s .

Tot 10:15 uur kun je vrij oefenen, dingen uitproberen en vragen stellen aan de aanwezige docenten. Om 10:30 uur beginnen de presentaties, waarvan de onderwerpen worden gepubliceerd in de hal van de bibliotheek en op deze site. Ook kun je de laptop of tablet meenemen als je een specifieke vraag hebt.

De entreeprijs is € 4,- inclusief een kopje koffie of thee en je ontvangt, als het e-mailadres bij ons bekend is, een PDF van de presentatie. Je hoeft geen lid van SeniorWeb of van de bibliotheek te zijn om deel te nemen, ook aanmelden is niet nodig.

Clubs

In Clubs bepaal je samen met de mede-clubleden welke onderwerpen aan de orde komen. Het gaat hierbij om specifieke zaken van het apparaat dat je gebruikt. De uitleg is gericht op het (beter) gebruiken van het besturingssysteem alsook de apps. Samen zoeken de clubleden naar oplossingen en handige tips. Deze worden gedeeld via een whatsappgroep.
De duur van de bijeenkomst is 2 uur. De datum, begin- en eindtijd wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Er zijn 3 bijeenkomsten per seizoen (voorjaar en najaar). Het minimaal aantal deelnemers is 4 en het maximum is 8. De kosten voor deelname aan een club bedragen € 20,- voor 3 bijeenkomsten. Deze moeten vooraf worden betaald.
We onderscheiden de volgende clubs: Android, Windows en Apple.
Voor meer informatie ga naar Clubs

WorkShops

Geïnteresseerden voor een workshop kunnen zich aanmelden en worden op de cursistenlijst geplaatst. Aanmelden of informatie krijgen kan door een mail te sturen naar swmadmi@gmail.com, door te bellen naar 0492-663609 of het contactformulier in te vullen. U vindt dit onderaan op de pagina informatie en contact. Bij drie of meer aanmeldingen worden de datums in overleg vastgelegd en de ingeschrevenen krijgen per mail een bericht over de definitieve datums. Hierna kunnen de ingeschrevenen aangeven of zij de workshop definitief gaan volgen.
Voor meer informatie ga naar Workshops.

Voor alle workshops dient u uw eigen apparatuur, voorzien van de benodigde software, mee te nemen. Als dit echt niet mogelijk is, zijn er een beperkt aantal laptops in bruikleen beschikbaar voor gebruik tijdens de lesuren. Meer informatie hierover bij de cursusadministratie.

PrivéLessen

PrivéLes is een dienst van stichting SeniorWeb Mierlo voor senioren die behoefte hebben aan uitleg op maat.
De uitleg is gericht op het (beter) gebruiken van digitale apparaten, zoals laptop, tablet en smartphone en het benutten van de mogelijkheden ervan. Deze dienst wordt uitgevoerd door docenten van de stichting.
Meer informatie? klik hier

Bijgewerkt op: 9 juli 2020