Wat bieden wij?

ComputerCafé

Wij zijn normaal elke dinsdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur geopend. In verband met het coronavirus zijn er op dit moment geen fysieke ComputerCafé’s, maar we hebben wel een digitaal ComputerCafé. Heb je een vraag vul dan het formulier ‘Stel je vraag’ in.

Tot 10:15 uur kun je vrij oefenen, dingen uitproberen en vragen stellen aan de aanwezige docenten. Om 10:30 uur beginnen de presentaties, waarvan de onderwerpen worden gepubliceerd in de hal van de bibliotheek en op deze site. Ook kun je de laptop of tablet meenemen als je een specifieke vraag hebt.

De entreeprijs is € 4,- inclusief een kopje koffie of thee en je ontvangt, als het e-mailadres bij ons bekend is, een PDF van de presentatie. Je hoeft geen lid van SeniorWeb of van de bibliotheek te zijn om deel te nemen, ook aanmelden is niet nodig.

Clubs

In Clubs bepaal je samen met de mede-clubleden welke onderwerpen aan de orde komen. Het gaat hierbij om specifieke zaken van het apparaat dat je gebruikt. De uitleg is gericht op het (beter) gebruiken van het besturingssysteem alsook de apps. Samen zoeken de clubleden naar oplossingen en handige tips. Deze worden gedeeld via een whatsappgroep.
De duur van de bijeenkomst is 2 uur. De datum, begin- en eindtijd wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Er zijn 3 bijeenkomsten per seizoen (voorjaar en najaar). Het minimaal aantal deelnemers is 4 en het maximum is 8. De kosten voor deelname aan een club bedragen € 20,- voor 3 bijeenkomsten. Deze moeten vooraf worden betaald.
We onderscheiden de volgende clubs: Android, Windows en Apple.
Voor meer informatie ga naar Clubs

WorkShops

Geïnteresseerden voor een workshop kunnen zich aanmelden en worden op de cursistenlijst geplaatst. Aanmelden of informatie krijgen kan door een mail te sturen naar swmadmi@gmail.com, door te bellen naar 0492-663609 of het contactformulier in te vullen. U vindt dit onderaan op de pagina informatie en contact. Bij drie of meer aanmeldingen worden de datums in overleg vastgelegd en de ingeschrevenen krijgen per mail een bericht over de definitieve datums. Hierna kunnen de ingeschrevenen aangeven of zij de workshop definitief gaan volgen.
Voor meer informatie ga naar Workshops.

Voor alle workshops dient u uw eigen apparatuur, voorzien van de benodigde software, mee te nemen. Als dit echt niet mogelijk is, zijn er een beperkt aantal laptops in bruikleen beschikbaar voor gebruik tijdens de lesuren. Meer informatie hierover bij de cursusadministratie.

PrivéLessen

PrivéLes is een dienst van stichting SeniorWeb Mierlo voor senioren die behoefte hebben aan uitleg op maat.
De uitleg is gericht op het (beter) gebruiken van digitale apparaten, zoals laptop, tablet en smartphone en het benutten van de mogelijkheden ervan. Deze dienst wordt uitgevoerd door docenten van de stichting.
Meer informatie? klik hier

Bijgewerkt op: 07 juli 2020