Links en tips

Hieronder vind je een aantal links naar interessante en handige websites en andere tips.

Algemeen



Weetjes





Virtueel ontdekken

Wandel op je PC of laptop door een museum of een mooi natuurgebied.








In Toverland kunt je ook een virtueel ritje in de achtbanen maken.
Je kunt verder o.a. leuke kleurplaten downloaden voor je (klein-) kinderen





Doen

In Google Arts & Culture vind je een aantal programma’s waarmee je je helemaal kunt uitleven: Kunst aan je muur, verander jezelf in van Gogh, componeer een melodie, en op welk schilderij staat een figuur waarop jij lijkt. Etc. etc. Kunst voor de fun.


WANDELING: WOENSEL-WEST, VREDEOORD EN STRIJP
Het Architectuurcentrum in Eindhoven biedt een bijzondere wandelroute:
Een speciale rondleiding door een dynamisch stukje Eindhoven. Een wandeling van Woensel-West via Vredeoord, naar Strijp-R en -T, langs opmerkelijke en erg uiteenlopende projecten. Onder korte beschrijvingen van de architectuur en het erfgoed met verwijzingen naar interessante links… De wandeling start bij de Christelijk Nationale School aan de Galileistraat 2 in Woensel-West (afbeelding) en duurt 1-1,5 uur.


Van alles en nog wat

NS: “Met elkaar gaan we door een onwerkelijke periode. Een beetje afleiding kunnen we best gebruiken, al was het maar om even niet aan het coronavirus te hoeven denken. We kunnen buiten even een frisse neus halen, maar nergens mag het te druk worden. Daarom biedt nsfavourites ook inspiratie om thuis van te genieten. Zoek met onze tips de ruimte op waar het kan of bezoek vanuit je luie stoel onze favoriete adresjes.

Op de landelijke site van Seniorweb vind je de pagina: “Online gemak en vermaak”
Boodschappen doen, een boek lenen bij de bibliotheek, een museum bezoeken of een online potje Rummikub. Dankzij internet haal je de hele wereld binnenshuis. En als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt dan is het wel hoe prettig dat kan zijn. Contact houden met vrienden en bekenden, medicijninformatie opzoeken, een bioscoopfilm huren, digitaal contact met de huisarts; waar zouden we zijn zonder internet. Op deze pagina bundelen we allerlei zaken waarvoor u, dankzij internet, niet meer de deur voor uithoeft.

Handig



Steffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Ook over computeren, internetten, DigiD, MijnOverheid, mediawijsheid, etc. etc.

Beeldcontact via je telefoon of tablet

Meet Google (Google Meet) is een van de vele platforms om te beeldbellen. Het is eenvoudig te gebruiken en we gebruiken het ook voor de online bijeenkomsten die we hebben. Hieronder de link naar de info over Google Meet die op de landelijke pagina van Seniorweb staat. En de link naar de pagina met de nieuwsbrieven. De bijlage van Nieuwsbrief 11 gaat ook over Google Meet.


Kijken

Stiekem meekijken door webcams….





Luisteren

Muziek

Luisterboeken


Liever van je scherm lezen?
Je kunt heel wat boeken (gratis) downloaden als pdf.

Pagina bijgewerkt: 10 april 2021