Links en tips

Hieronder vind je een aantal links naar interessante en handige websites en andere tips.

AlgemeenWeetjes

Virtueel ontdekken

Wandel op je PC of laptop door een museum of een mooi natuurgebied.

In Toverland kunt je ook een virtueel ritje in de achtbanen maken.
Je kunt verder o.a. leuke kleurplaten downloaden voor je (klein-) kinderen

Doen

In Google Arts & Culture vind je een aantal programma’s waarmee je je helemaal kunt uitleven: Kunst aan je muur, verander jezelf in van Gogh, componeer een melodie, en op welk schilderij staat een figuur waarop jij lijkt. Etc. etc. Kunst voor de fun.


Soms zie je, als je Google op je scherm hebt, dat er een plaatje of animatie is gemaakt met het woord GOOGLE. Klik er eens op en je krijgt een leuk weetje te zien.


WANDELING: WOENSEL-WEST, VREDEOORD EN STRIJP
Het Architectuurcentrum in Eindhoven biedt een bijzondere wandelroute:
Een speciale rondleiding door een dynamisch stukje Eindhoven. Een wandeling van Woensel-West via Vredeoord, naar Strijp-R en -T, langs opmerkelijke en erg uiteenlopende projecten. Onder korte beschrijvingen van de architectuur en het erfgoed met verwijzingen naar interessante links… De wandeling start bij de Christelijk Nationale School aan de Galileistraat 2 in Woensel-West (afbeelding) en duurt 1-1,5 uur.


HandigSteffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Ook over computeren, internetten, DigiD, MijnOverheid, mediawijsheid, etc. etc.

Beeldcontact via je telefoon of tablet

Meet Google (Google Meet) is ook een eenvoudig te gebruiken platform dat via bovenstaande link niet behandeld wordt. Hieronder de link naar de info over Google Meet die op de landelijke pagina van Seniorweb staat. En de link naar de pagina met de nieuwsbrieven. De bijlage van Nieuwsbrief 11 gaat ook over Google Meet.


Kijken

Stiekem meekijken door webcams….

Luisteren

Muziek

Luisterboeken


Liever van je scherm lezen?
Je kunt heel wat boeken (gratis) downloaden als pdf.

Pagina bijgewerkt: 25 februari 2021