Links en tips

Hieronder vind je een aantal links naar interessante en handige websites en andere tips.

AlgemeenWeetjes

Virtueel ontdekken

Wandel op je PC of laptop door een museum of een mooi natuurgebied.
In Toverland kunt je ook een virtueel ritje in de achtbanen maken.
Je kunt verder o.a. leuke kleurplaten downloaden voor je (klein-) kinderen

Doen

In Google Arts & Culture vind je een aantal programma’s waarmee je je helemaal kunt uitleven: Kunst aan je muur, verander jezelf in van Gogh, componeer een melodie, en op welk schilderij staat een figuur waarop jij lijkt. Etc. etc. Kunst voor de fun.


WANDELING: WOENSEL-WEST, VREDEOORD EN STRIJP
Het Architectuurcentrum in Eindhoven biedt een bijzondere wandelroute:
Een speciale rondleiding door een dynamisch stukje Eindhoven. Een wandeling van Woensel-West via Vredeoord, naar Strijp-R en -T, langs opmerkelijke en erg uiteenlopende projecten. Onder korte beschrijvingen van de architectuur en het erfgoed met verwijzingen naar interessante links… De wandeling start bij de Christelijk Nationale School aan de Galileistraat 2 in Woensel-West (afbeelding) en duurt 1-1,5 uur.


Van alles en nog wat

Op de landelijke site van Seniorweb vind je de pagina: “Online gemak en vermaak”
Boodschappen doen, een boek lenen bij de bibliotheek, een museum bezoeken of een online potje Rummikub. Dankzij internet haal je de hele wereld binnenshuis. En als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt dan is het wel hoe prettig dat kan zijn. Contact houden met vrienden en bekenden, medicijninformatie opzoeken, een bioscoopfilm huren, digitaal contact met de huisarts; waar zouden we zijn zonder internet. Op deze pagina bundelen we allerlei zaken waarvoor u, dankzij internet, niet meer de deur voor uithoeft.

HandigSteffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Ook over computeren, internetten, DigiD, MijnOverheid, mediawijsheid, etc. etc.

Computercursussen

De bibliotheek biedt diverse computercursussen aan zoals Klik & Tik, Digivitaler, Werken met de E-overheid.

App Lees Simpel

Lees Simpel is een app die in een paar seconden een lastige brief van bijvoorbeeld de overheid, zorgverzekeraars of andere instanties, met behulp van AI omzet in eenvoudig Nederlands.

Klik en tik

Op deze site van oefenen.nl kun je de basisvaardigheden opdoen om met je computer, je telefoon of je tablet om te kunnen gaan. Kijk snel wat je er kunt leren.

Welkom Online

Op Welkom Online kun je ook op eenvoudige wijze kennismaken met Internet, leren wat je online kunt doen, de eerste stappen zetten op het Internet.

Beeldcontact via je telefoon of tablet

Google Meet is een van de vele platforms om te beeldbellen. Het is eenvoudig te gebruiken en we gebruiken het ook voor de online bijeenkomsten die we hebben. Hieronder de link naar de info over Google Meet die op de landelijke pagina van Seniorweb staat. En de link naar de pagina met de nieuwsbrieven. De bijlage van Nieuwsbrief 11 van februari 2021 gaat ook over Google Meet.


Kijken

Stiekem meekijken door webcams….

Luisteren

Naar onderstaande luistertips wil je misschien ook wel buiten doen. Lees dan eerst de tips hieronder:

Muziek

Luisterboeken

Liever van je scherm lezen?
Je kunt heel wat boeken (gratis) downloaden als pdf.

Pagina bijgewerkt: 6 juli 2023