ComputerCafé

Cursusruimte

Overzicht onderwerpen presentaties ComputerCafé

Download de flyer van ‘ComputerCafé voorjaar 2020’ klik hier

21 januari: Verjaardagskalender maken

Een mogelijk jaarlijks terugkerende activiteit: het maken van een verjaardagskalender.
We laten enkele tips en handigheidjes zien bij het snel maken van een dergelijke kalender. Dit doen we zowel voor de PC als de iPad.

28 januari: Windows 10 update, tips en trucks

De zevende grote Windows 10 update (versie 1909) is inmiddels bij de meesten geïnstalleerd. Geen schokkende dingen, maar we laten enkele vernieuwingen zien. Er is nu wat meer tijd voor andere handige tips en trucks en we proberen zoveel mogelijk uw vragen te beantwoorden.

4 februari: Leuke en nuttige Android Apps

We behandelen een aantal leuke en nuttige Android Apps. Voor de iPad of iPhone zijn er vergelijkbare Apps, zodat je daar ook een indruk van krijgt. We bespreken bv: Fietsroutes, Google’s notitieboekje, je mobieltje als stappenteller, waar tank je de goedkoopste benzine in jouw buurt en een uitgebreide NS reisplanner.

11 februari: Seniorweb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken. In deze presentatie wordt de website seniorweb.nl behandeld. Er is veel informatie op deze website beschikbaar. Deze wordt in onderdelen bekeken. Daarnaast wordt in het kort onze eigen website seniorwebmierlo.nl bekeken.

18 februari: Dieper zoeken op het Internet

We zoeken eigenlijk allemaal onze informatie het meest via Google. Maar er is ook informatie te vinden op Internet die je via Google niet zo een twee drie zult vinden en dat is informatie die databanken ons geven. Tijdens deze presentatie laten we een aantal interessante databanken zien. Hierbij moet je denken aan databanken waar informatie kunt vinden in de vorm van documentaires, over literatuur, wetenschap, onze taal, onze historie etc. etc.

25 februari: Carnavalsweek

3 maart: Bescherm uw gegevens

Je ziet steeds meer toepassingen, zowel voor de USB-stick als voor de PC (persoonlijke kluis in OneDrive) om je bestanden te beschermen. In deze presentatie laten we enkele mogelijkheden zien om je bestanden te beschermen.

10 maart: Handige programma’s voor de PC

We bespreken enkele programma’s zoals je PC checken op rommel, een stukje van een videofilmpje afknippen, wat is Podcast en enkele voorbeelden, muziekbestandjes aan elkaar koppelen of er stukjes afknippen, downloaden van filmpjes of muziek.
We gaan uit van gratis software voor Windows, ook wel Freeware genoemd.

17 maart: Hoe betrouwbaar is Wikipedia en zijn andere websites?

Wikipedia is een online encyclopedie die vaak geraadpleegd wordt. Iedereen kan Wikipedia van inhoud voorzien. Is deze informatie dan wel betrouwbaar als jij en ik er zomaar iets aan kunnen toevoegen? Dat gaan we onderzoeken. Ook laten we de website van SeniorWeb een beoordeling ondergaan met behulp van de Webdetective.

24 maart: Slim op pad

Navigeren met GPS is handig. Je kunt onderweg lekker genieten, terwijl je niet verdwaalt en tegelijkertijd de mooiste routes volgt. De weg raak je niet kwijt.
In deze presentatie worden de beschikbare apparaten en apps behandeld.
Hoe gebruik je deze en wat zijn de mogelijkheden.

31 maart: Bijzondere jubileum presentatie

Wat en hoe blijft nog een verrassing, maar feestelijk wordt het in ieder geval!!