ComputerCafé

Cursusruimte

Overzicht onderwerpen presentaties ComputerCafé

24 september: Windows 10 update en tips
De zesde grote Windows 10 update (versie 1903) is inmiddels bij de meesten geïnstalleerd. Wat zijn de vernieuwingen in deze versie? Natuurlijk kunnen tips niet ontbreken en zullen we uw vragen zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.

1 oktober: WhatsApp ook op de PC
Met WhatsApp kun je snel, eenvoudig en veilig gratis berichten versturen en (video)bellen over de hele wereld. Is het onhandig typen op een smartphone? Geen punt meer want het kan ook met je toetsenbord van de PC/laptop of middels ingesproken teksten. We laten het zien.

8 oktober: Online winkelen
Koop je via webshops of social media? In deze presentatie ontvang je informatie over veilig online winkelen, betrouwbare webshop of nepshop, online betalen, bedenktijd, reviews en uw rechten bij online aankopen.

15 oktober
HERFSTVAKANTIE

22 oktober: Mediawijsheid
Tijdens ons computercafé zijn we met z’n allen bezig met zaken die onze mediawijsheid bevorderen, maar wat is mediawijsheid eigenlijk. Aan de hand van het competentieoverzicht ‘Mediawijsheid’ doorlopen we het hele scala aan zaken die hierbij komen kijken. Wat zijn media? Hoe gebruik je ze? Waar kan ik goed mee uit de voeten? Waar zou ik meer van willen weten? Na de presentatie zal je de mediale wereld om je heen bewuster beleven.

29 oktober: Spelletjes Deel 1
In een serie presentaties proberen we een overzicht te geven van enkele meest gespeelde en populairste spelletjes voor PC en tablet. Je kunt online spelen, hetgeen vaak betekent dat er met andere spelers samen gespeeld kan worden via een internetverbinding. Met offline spelen is geen internet nodig, maar men moet wel in het bezit zijn van het hele spel. We starten eerst met enkele “simpele games”.

5 november: Nuttige Android Apps
We behandelen een aantal leuke en nuttige Android Apps. Voor de iPad of iPhone zijn er vergelijkbare Apps, zodat je daar ook een indruk van krijgt. We bespreken bv: snel wekelijkse aanbiedingen van winkels vinden, stadswandelingen maken, boodschappenlijstjes maken en bijhouden, taken verdelen tussen personen die samen voor iemand zorgen.

12 november: Opslag in de cloud
Inmiddels is het voor velen een algemeen begrip als we het over OneDrive, Dropbox en Google Drive hebben. De gratis opslag capaciteit is in de laatste jaren wel afgenomen, maar daar staat tegenover dat de mogelijkheden toegenomen zijn. En het mooie is dat je deze gratis diensten ook kunt toepassen voor je tablet en smartphone.

19 november: Digitaal op vakantie
Tijdens deze presentatie gaan we kijken naar handige digitale opties die je kunnen helpen bij je vakantie. Dat varieert van een hotelletje voor een weekendje weg tot compleet verzorgde reizen en alles wat daarbij komt kijken. Ook niet onbelangrijk is de voorpret (bestemming uitzoeken etc.) tot de napret (het thuisfront bijpraten over je vakantie).

26 november: Veilig internetten Deel 2
Het is weer tijd voor een update van de nieuwste activiteiten die gebruikt worden om u te misleiden. Verder zal er kennis gemaakt worden met een goede website die inzicht geeft over wat men kan doen en laten om veilig te internetten, om te gaan met online privacy, veilig gebruik maken van wifi, wat men kan doen en laten op sociale media en uitleg over hoe men kinderen kan helpen veilig online te zijn.

3 december: Kerstkaarten maken
Over 3 weken is het weer Kerstmis en u wilt misschien een persoonlijke kaart of bericht sturen. In deze presentatie worden een aantal mogelijkheden behandeld hoe u dit kunt doen.