Back-up onderhouden

Workshop back-up onderhouden

In deze workshop gaat u opnieuw met het programma Macrium Reflect een back-up maken van uw laptop. U heeft het al eens eerder gedaan en deze keer maken we opnieuw een back-up van uw laptop.
Dit moet af en toe gebeuren om ook de meest recente programma’s met hun updates en nieuwe bestanden, die zijn toegevoegd sinds de laatste back-up, veilig te stellen. Daarmee zijn ook de meest recente instellingen en aanpassingen veiliggesteld.

De onderwerpen zijn:
  1. Nagaan of Macrium Reflect nog steeds prima werkt met de nieuwste versie van Macrium Reflect op uw laptop
  2. De opstart-CD controleren of een opstart USB-stick aanmaken
  3. Een compleet nieuwe back-up maken van uw laptop op uw externe harde schijf.

In deze workshop maken we een back-up van uw eigen laptop. U dient ervoor te zorgen dat de laptop correct werkt en volledig opgeladen is.

Om de back-up op te slaan heeft u een eigen externe harde schijf nodig met voldoende lege opslagruimte. Deze schijf wordt alleen gebruikt om de back-up op te slaan en wordt verder niet gebruikt. Aangeraden wordt een externe harde schijf van minstens 5Tb.
Is er nog genoeg vrije ruimte op uw huidige externe harde schijf, dan kunnen we die schijf gebruiken.
Heeft uw huidige laptop geen CD-speler/brander om eventueel een nieuwe opstart-CD te branden, dan maken we een opstart USB-stick. Deze USB-stick dient u zelf mee te brengen. Een stick van 2 Gb is ruim voldoende.

U dient dus mee te nemen naar de workshop:

Een goed werkende laptop + oplader, een externe harde schijf met kabels, uw huidige opstart-CD en een lege USB-stick van 2Gb.

Aanmelden of informatie krijgen kan door een mail te sturen naar swmadmi@gmail.com, door te bellen naar 0492-663609 of het contactformulier in te vullen. U vindt dit hier.

Aantal dagdelen: 1
Kosten: € 17,50
Datum: Deze wordt vastgelegd na aanmelding van 3 geïnteresseerden.