Presentaties voorjaar 2019


Hieronder treft u de presentaties aan van het Computercafé voorjaar 2019

 

22 januari  Windows 10 update 1809 en tips

Na enige vertraging is dan eindelijk de vijfde grote Windows 10 update (versie 1809) bij de meesten inmiddels geïnstalleerd. Wat zijn de vernieuwingen? En natuurlijk kunnen tips niet ontbreken.

 

29 januari  Google Home

Google wil je huiskamer veroveren met Google Home. Deze kleine vriendelijk ogende speaker helpt je een handje met het beantwoorden van allerlei vragen die je mondeling kunt stellen en houdt je op de hoogte van belangrijke informatie, nieuws en meer.

5 februari  Green Screen

Wat is het, waar zie je het, hoe werkt het, hoe kan ik het snel en eenvoudig zelf.

Theorie en demonstratie

12 februari  Kopiëren en plakken gaat toch altijd goed?

Een van de meest voorkomende computer opdrachten is kopiëren en plakken. Dus dat zal dan ook wel altijd werken? In deze presentatie een aantal voorbeelden van verschillende manieren van plakken en wat dit dan betekent.

19 februari  Zonnepanelen

Je ziet steeds meer zonnepanelen op daken verschijnen. De investering hierin loont zich al snel, ze betalen zichzelf grofweg terug in 6-7 jaar. Goed voor het milieu en de portemonnee. We laten zien hoe dat allemaal gaat aan de hand van een concreet voorbeeld.

26 februari  Genealogie

Een van onze trouwe bezoekers van het Computercafe en al jaren lid van de Heemkundekring vertelt wat hij gedaan heeft met dit onderwerp. Hij deelt zijn ervaring met het programma PRO-GEN en laat zien hoe je daarmee in open archieven kunt zoeken.

5 maart

Deze week geen Computercafé.

Het is CARNAVAL

12 maart  Medische Apps

Met de komst van de Smartphone, de tablet en het internet komen er steeds meer toepassingen, die je een beter inzicht geven in de gezondheidszorg en dus ook in jouw gezondheid. We laten enkele apps voorbijkomen voor zowel iOS Apple als Android.

19 maart  Facebook

In het najaar van 2018 is er een presentatie geweest waarbij het vooral over de ervaringen met Facebook ging. Uit de reacties bleek dat er interesse was om meer over de instellingen te weten. Daarom nu meer aandacht hiervoor.

26 maart  Rabo-presentatie

Inhoud van de presentatie wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

2 april  Google applicaties

Google heeft een aantal applicaties gemaakt om te helpen informatie te zoeken, video te kijken, muziek te luisteren, te mailen, slimmer te werken en overzicht te houden. De werking van een aantal applicaties, die je hierbij helpen, wordt behandeld.

9 april  Handige programma’s voor de PC/laptop

We bespreken enkele programma’s en tips om prettig met je PC of laptop te blijven werken, zoals: Beheer je muziekbestanden en speel ze af, een handig vergrootglas voor te kleine lettertjes, zoeken in je PC/laptop, hulp op afstand toestaan etc.

We gaan uit van gratis software voor Windows, ook wel Freeware genoemd.Recente berichten

Open Dag

Op donderdagmiddag 24 januari van 14:00 uur tot 16:00 uur is er een Open Dag.

Er wordt informatie verstrekt over de workshops en het computercafé.

Iedereen is van harte welkom en kan zich aanmelden voor workshops.

Zeg het voort.