Algemeen

Info algemeen

SeniorWeb wil iedereen de mogelijkheden van de computer en internet laten ervaren. Ons uitgangspunt is dat dit voor én door senioren gebeurt.

Missie                                                                                                

SeniorWeb heeft als missie ‘participatie én zelfontplooiing van alle senioren in de digitale samenleving’. De kracht van SeniorWeb zit in inspiratie, educatie en ondersteuning.

Landelijke vereniging

SeniorWeb is een landelijke vereniging met circa 3.000 vrijwilligers, 425 leslocaties en al meer dan 150.000 leden. De SeniorWeb leslocaties zijn aangesloten bij SeniorWeb, maar opereren zelfstandig onder begeleiding van vrijwilligers. SeniorWeb kent onder andere een ledenraad, een landelijk bestuur, medewerkers op het landelijk bureau en een grote groep actieve vrijwilligers. Voor meer informatie kijk op www.seniorweb.nl.

Stichting SeniorWeb Mierlo

Stichting SeniorWeb Mierlo is een leslocatie van SeniorWeb en is gehuisvest in “d’n Intheek” (voorheen: Bibliotheek Dommeldal) in Mierlo. Wij laten de senioren al meer dan veertien jaar de vele mogelijkheden van de digitale wereld ervaren.

De workshops die wij verzorgen, zijn kleinschalig, betaalbaar en de docenten zijn zelf ook senior.

 Computercafé

In voor- en najaar organiseert Stichting SeniorWeb Mierlo in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal op dinsdag-ochtenden een computercafé voor jong en oud waar interessante presentaties worden gehouden over actuele onderwerpen. Ook kan men er oefenen, internetten, e-mailen en hulp krijgen bij vragen over hardware of software. In de zomermaanden – mei t/m augustus – is er op de derde dinsdag van de maand een ZomerComputercafé.

Meer informatie is te vinden in het menu onder COMPUTERCAFÉ.